Richèl Hogenkamp in actie op de tennisbaan
NOS SportAangepast

Hogenkamp door, Rus treft Lemoine in laatste kwalificatieronde Roland Garros

Richèl Hogenkamp, Arantxa Rus en Quirine Lemoine hebben zich geplaatst voor de derde en laatste ronde van het kwalificatietoernooi voor Roland Garros.

De als vierde geplaatste Hogenkamp kwam vandaag als eerste in actie tegen de Française Jessika Ponchet. De huidige nummer 105 van de wereld kende een stroef begin van de partij en moest vol aan de bak in de eerste set die ze uiteindelijk met 7-5 naar zich toetrok. In de tweede set was Hogenkamp oppermachtig met 6-2.

Debuut in Parijs

Nog nooit wist de 25-jarige Hogenkamp het hoofdtoernooi van Roland Garros te bereiken, maar de laatste weken is ze in vorm. Zondag won ze in het Franse Saint-Gaudens haar tweede ITF-toernooi op rij.

In de derde ronde treft Hogenkamp de Britse Heather Watson.

Arantxa Rus in actie op Roland Garros

Ook de 26-jarige Rus had twee sets nodig om de laatste ronde te bereiken. Ze versloeg de Duitse Antonia Lottner met 6-4, 7-5. De mondiale nummer 200 speelde al vier keer eerder op Roland Garros.

In de derde ronde treft Rus landgenote Quirine Lemoine. De 25-jarige tennisster had drie sets nodig tegen de Taiwanese Chang Kai-Chen: 6-2, 2-6, 6-3.

De beslissende wedstrijden worden vrijdag gespeeld in Parijs.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl