Fans bekijken op het Museumplein de finale van de Europa League tussen Ajax en Manchester United
NOS NieuwsAangepast

'Trots overwint alles, want Ajax staat weer op de kaart'

De teleurstelling bij de Ajaxfans op het Museumplein in Amsterdam was na de verloren Europa League-finale tegen Manchester United groot, maar bij de meesten overheerste toch het goede gevoel. "Het was een vervelende finale, maar ik ben wel trots dat Ajax dit gered heeft met al die jonge jongens", zei een van hen.

Ruim honderdduizend fans keken de wedstrijd op grote schermen op het Museumplein. Daar zagen ze dat Manchester United al vroeg op voorsprong kwam. "Het is een beetje jammer van het tegendoelpunt", zei een supporter halverwege de eerste helft.

Toch had hij nog vertrouwen in een goed resultaat. "We komen er wel. Nederland stond drie jaar geleden ook met 1-0 achter tegen Spanje, toen werd het uiteindelijk 5-1 voor ons", zei hij.

Zo keken Ajaxfans op het Museumplein naar de finale

Maar na de 2-0 van Manchester United, vlak na rust, was het geloof bij de meeste Ajacieden wel weg. "Helaas, ik zie het somber in. We hebben nog wel even, maar United verdedigt goed", zei een supporter. "Het is sowieso pijnlijk. Ajax heeft balbezit, Manchester United scoort", zag een andere fan.

Uiteindelijk bleef het bij 2-0 voor de Engelsen. "We zijn gewoon niet in ons spel gekomen", analyseerde een fan na afloop. "Manchester United parkeerde de bus en maakte twee lelijke goals. Dan ben je gewoon kansloos."

Toch was er vooral trots na de verloren finale. "Je kan wel teleurgesteld zijn, maar we hebben een mooie avond gehad. We hebben geen kans gecreëerd, maar Ajax staat wel weer op de kaart. Dat is het belangrijkste."

Rustig

Ondanks het verlies bleef het na afloop rustig in Amsterdam. Volgens de politie waren er geen grote ongeregeldheden. Wel zijn enkele tientallen arrestaties verricht voor belediging, wildplassen en verstoring van de openbare orde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl