NOS VoetbalAangepast

Manchester United draagt zege op aan slachtoffers aanslag

'We hebben de stad een beetje kunnen opbeuren'

Manchester United heeft de overwinning in de finale van de Europa League tegen Ajax opgedragen aan de slachtoffers van de terroristische aanslag van afgelopen maandag in Manchester. "Voor Manchester", laat de club via Twitter weten.

"Ik ben blij via deze weg de stad Manchester iets terug te geven", reageerde Daley Blind. Ploeggenoot Paul Pogba zei: "We speelden voor Engeland, voor Manchester, en voor hen, de mensen die gestorven zijn."

"We zijn blij en trots, vooral na wat er deze week in Manchester gebeurd", voegde Juan Mata eraan toe. "Dat was een tragedie en we wilden de stad opbeuren en dat is met deze overwinning een beetje gelukt."

"Ik wil deze trofee opdragen aan de slachtoffers", aldus middenvelder Ander Herrera. "Dit is maar voetbal en wat maandag in Manchester is gebeurd, was verschrikkelijk. We willen vrede en respect in de wereld. Dit gebeurde in Manchester, maar we willen een verenigde wereld zien om te vechten voor vrede en om geen aanslagen meer te krijgen."

Het bleef overigens niet alleen bij meelevende en troostende woorden. Manchester United zegde, samen stadgenoot en rivaal Manchester City, een donatie toe van één miljoen pond (ruim 1,1 miljoen euro) aan het noodfonds voor de slachtoffers en nabestaanden van de bomaanslag van afgelopen maandag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl