Agenten onderzoeken een huis in Manchester
NOS NieuwsAangepast

Zeven arrestaties vanwege aanslag Manchester

De politie van Manchester zegt "een netwerk" te onderzoeken dat verband houdt met de aanslag van eergisteren. Volgens de politiechef van de Britse stad wordt om die reden intensief in en rond de stad gezocht. De Britse minister van Binnenlandse Zaken Rudd zei al dat de dader waarschijnlijk niet alleen handelde.

Volgens politiechef Ian Hopkins zijn de familieleden van alle slachtoffers nu geïnformeerd. Onder de slachtoffers is een politieagent.

Politie: nieuwe arrestaties en huiszoeking Manchester

Er zijn tot nu toe zeven verdachten gearresteerd door de Britse politie: zes mannen en een vrouw. Een van de mannen had een pakketje bij zich, dat nog door de autoriteiten wordt onderzocht.

Vanmiddag heeft de politie in een pand in Manchester een gecontroleerde explosie uitgevoerd tijdens een inval. Ooggetuigen zeggen dat het gaat om een appartementencomplex.

Vader ontkent

De vader van de aanslagpleger is volgens ooggetuigen in de Libische stad Tripoli gearresteerd. Hij ontkende eerder tegenover persbureau AP dat zijn zoon banden heeft met extremisten of verantwoordelijk is voor de zelfmoordaanslag, maar onduidelijk is hoe hij dan denkt dat zijn zoon eraan toe is.

Die heeft hij vijf dagen geleden nog gesproken. De 22-jarige Salman Abedi wilde volgens zijn vader naar Saudi-Arabië gaan en gedroeg zich normaal. Abedi bezocht anderhalve maand geleden Libië, het land waar zijn familie vandaan komt.

Een jongere broer van Abedi is vanmiddag opgepakt door een Libische anti-terrorisme-eenheid. Hij wordt ervan verdacht banden te hebben met IS.

Zwaarbewapende agenten vallen huis binnen in centrum Manchester

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl