NOS VoetbalAangepast

Danny Blind: Mourinho heeft niet voor niets zo'n erelijst

Als (inmiddels voormalig) bondscoach van het Nederlands elftal en natuurlijk als de vader van Daley Blind bekeek Danny Blind dit seizoen tientallen wedstrijden van Manchester United. De 55-jarige Zeeuw heeft een hoge pet op van manager José Mourinho.

Blind: Mourinho heeft niet voor niets zo'n erelijst

Blind denkt dat de Portugees in staat is om Manchester United op de juiste manier te prepareren om Ajax in de finale van de Europa League te verslaan. Maar zoals ieder team heeft United ook zwakke punten.

"Mourinho is een meester in het pieken op het moment dat het moet. Niet voor niks heeft hij zo'n grote erelijst", aldus Blind. "Natuurlijk met goede elftallen en grote spelers, maar uiteindelijk moet het wel geleid worden. Daar is hij een meester in."

Ze zijn van september tot maart 25 wedstrijden ongeslagen geweest.

Danny Blind

Blind ziet dat Mourinho in staat is om goede spelers belangrijk te maken in een team. "En de rest van de spelers dusdanig op te stellen dat die er ook echt een team van maken. Dat hebben ze ook wel bewezen in de Premier League: er valt heel moeilijk van United te winnen. Ze zijn van september tot maart 25 wedstrijden ongeslagen geweest."

José Mourinho bij Manchester United

Desondanks denkt hij dat Ajax wel kans heeft tegen Manchester United. Het is niet een onverslaanbare ploeg. "Ze scoren heel moeilijk. Ze hebben veel punten laten liggen in kleinere wedstrijden. Dan bleven ze op 0-0 of 1-1 steken. Als dan ook je topscorer Zlatan Ibrahimovic wegvalt, helpt dat niet. Al moet ik zeggen dat Marcus Rashford ook geen onaardige spits is."

Vijf competitienederlagen

Manchester United eindigde dit seizoen als zesde in de Premier League en greep via de competitie dus naast een ticket voor de Champions League. Alleen bij winst van de Europa League is Champions League-voetbal bewerkstelligd.

Erelijst José Mourinho

Club Prijzen
FC Porto 1x Champions League, 1x UEFA Cup, 2x landskampioen, 1x Taça de Portugal, 1x Supercup
Chelsea 3x landskampioen, 1x FA Cup, 1x Community Shield, 3x League Cup
Internazionale 1x Champions League, 2x landskampioen, 1x Coppa Italia, 1x Supercoppa
Real Madrid 1x landskampioen, 1x Copa del Rey, 1x Supercopa
Manchester United 1x FA Cup, 1x League Cup
2004: José Mourinho in dienst bij Porto

Toch was het een relatief goed seizoen voor de ploeg van Mourinho. Er werd slechts vijf keer verloren, net zo vaak als kampioen Chelsea. De aansluiting met de top van de competitie ging vooral verloren doordat er te vaak gelijk werd gespeeld. Vijftien keer maar liefst.

"De intensiteit waarmee wekelijks gespeeld wordt in de Premier League is op zo'n hoog niveau en de weerstand is ook dusdanig hoog, elke week weer, dat je daar alleen maar beter van wordt. Die weerstand ondervindt Ajax niet in de Nederlandse competitie", zegt Blind daarover.

"Maar wat Ajax wel bewezen heeft, is dat het missen van die weerstand geen gemis is gebleken. Zoals bleek bij Schalke thuis, de weerbaarheid uit, en de twee duels tegen Lyon. Ajax heeft daar stappen in gemaakt en maakt een frisse indruk. Een speelwijze waar moeilijk tegen te spelen is."

Finale Europa League: Ajax-Manchester United

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl