Igor Sijsling
NOS SportAangepast

Opgave Sijsling op Roland Garros, Hogenkamp wint

Igor Sijsling is in de eerste ronde van het kwalificatietoernooi van Roland Garros blijven steken. Hij gaf tegen de Slowaak Jozef Kovalik na de eerste set, die hij met 6-4 had verloren, op.

Vorig jaar haalde Sijsling, toegelaten als lucky loser, nog de tweede ronde in Parijs. Hij verloor daarin van de Australiër Nick Kyrgios.

De 29-jarige Sijsling is door diverse blessures, waaronder aan zijn vinger en knie, ver weggezakt; hij staat inmiddels op de driehonderdste plek van de wereldranglijst. Hij maakte eind februari zijn rentree in een challenger in het Poolse Wroclaw na een afwezigheid van zes maanden: daar boekte hij zijn enige zege van het seizoen.

De hoop bij de mannen is nu gevestigd op Robin Haase, die rechtstreeks werd toegelaten tot het hoofdtoernooi.

Cindy Burger

Hogenkamp

Richèl Hogenkamp heeft zich wel geplaatst voor de tweede ronde van de kwalificaties van Roland Garros. Ze won met 6-3 6-4 van de Japanse Akiko Omae. Ze speelt in de tweede ronde tegen de Française Jessika Ponchet.

Het optreden van Cindy Burger was geen lang leven beschoren in Parijs. De Volendamse verloor in de eerste kwalificatieronde met duidelijke cijfers van Viktoria Kamenskaja uit Rusland: 4-6 2-6.

Lesley Kerkhove strandde eveneens in de eerste kwalificatieronde. De nummer 184 van de wereld moest haar meerdere erkennen in de Japanse Hiroko Kuwata: 7-6 (4), 3-6, 4-6.

Quirine Lemoine en Arantxa Rus zijn de overige twee Nederlandse speelsters die via de kwalificaties het hoofdschema hopen te halen. Zij komen woensdag pas is actie. Alleen Kiki Bertens is al zeker van het hoofdtoernooi.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl