Oud-voorzitter van FC Barcelona, Sandro Rosell (l) en Neymar (r) bij de presentatie van de voetballer
NOS VoetbalAangepast

Oud-voorzitter FC Barcelona opgepakt

Voormalig voorzitter van FC Barcelona, Sandro Rosell, en zijn vrouw zijn opgepakt. De arrestaties vonden plaats als onderdeel van een onderzoek naar witwaspraktijken.

De Spaanse politie is onder de naam 'Operation Rimet' verschillende huizen en bedrijven in Spanje binnengevallen. Rosell en anderen die betrokken waren bij het promoten van wedstrijden van het Braziliaanse elftal, zouden illegale betalingen hebben ontvangen. Het geld zou vervolgens in belastingparadijzen zijn witgewassen.

De operatie in Spanje is opgestart op aanraden van de FBI, die een grootschalig onderzoek doet naar corruptie binnen de FIFA.

Neymar

Sandro Rosell was van 2010 tot 2014 voorzitter van FC Barcelona. In 2013 haalde hij Neymar van het Braziliaanse Santos naar Barcelona.

Ook die transfer heeft hem in de problemen gebracht. Zowel Rosell, Neymar als de vader van Neymar worden aangeklaagd voor corruptie en fraude. Bij de overgang zou de daadwerkelijke transfersom zijn verzwegen, waardoor een Braziliaanse investeringsmaatschappij 3,2 miljoen euro is misgelopen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl