José Mourinho
NOS VoetbalAangepast

Mourinho: jammer dat we niet in blijdschap kunnen vliegen

Manchester United is in rouw na de tragische gebeurtenissen van maandagavond in de Manchester Arena. De club, die woensdag de Europa League-finale tegen Ajax speelt, heeft de persconferentie van vandaag afgelast.

De Europese voetbalbond UEFA heeft het verzoek van Manchester United om het persmoment te mogen overslaan ingewilligd.

Twitter

Via Twitter richtte Manchester United-coach José Mourinho zich toch tot het publiek. "We zijn allemaal verdrietig over de tragische gebeurtenissen van gisteravond. Maar we hebben een taak te volbrengen en vliegen daarvoor naar Zweden", aldus Mourinho.

"Maar het is jammer dat we niet kunnen vliegen met de blijdschap die we normaal gesproken hebben voor een belangrijke wedstrijd. Ik weet dat, ondanks dat ik hier pas kort werk, de mensen elkaar zullen steunen."

Stadion gesloten

Manchester United heeft stadion Old Trafford dinsdag gesloten voor publiek. Bij stadgenoot Manchester City staan de deuren van het Etihad-stadion juist wel open voor mensen die hulp nodig hebben.

De Engelse stad is in rouw na de aanslag maandagavond in de Manchester Arena aan het einde van een concert van de Amerikaanse zangeres Ariana Grande. Daarbij kwamen zeker 22 mensen om het leven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl