Golden State-vedette Stephen Curry houdt Spurs-routinier Manu Ginobili van de bal
NOS SportAangepast

Warriors met twaalfde play-off-zege op rij naar NBA-finale

Golden State Warriors heeft zich als eerste team geplaatst voor de finale van het NBA-seizoen. Onder leiding van een weer ijzersterk spelende Stephen Curry werd ook het vierde duel met San Antonio Spurs in de best-of-7-finale van de Western Conference gewonnen: 129-115.

Door de zege bereikte de kampioen van 2015 niet alleen voor de derde keer op rij de eindstrijd - vorig jaar was Cleveland Cavaliers uiteindelijk te sterk - maar is het ook als eerste ploeg in de NBA-geschiedenis vanaf het begin van de play-offs twaalf wedstrijden op rij ongeslagen gebleven.

San Antonio koesterde in eigen hal in de beginfase even een voorsprong, onder meer dankzij een schot van de 39-jarige Manu Ginobili die zijn laatste duel voor de Spurs afwerkte. Vanaf de 4-6 van de hand van Curry liep het echter alleen nog maar achter de feiten aan.

Geblesseerde toppers

Aan het eind van het eerste kwart waren de Warriors al uitgelopen naar 19-31. In het vervolg van het duel kwamen de gasten niet meer in de problemen, al gaf de thuisploeg zich niet zonder slag of stoot gewonnen. Het gemis van de geblesseerde toppers Kawhi Leonard, Tony Parker en David Lee kon echter niet afdoende gecompenseerd worden.

Curry was aan de kant van Golden State topscorer met 36 punten, op de voet gevolgd door Kevin Durant met 29 punten. Durant nam wel de meeste rebounds voor zijn rekening (twaalf), terwijl Draymond Green zijn steentje bijdroeg met acht assists. Bij San Antonio was Kyle Anderson topscorer met 20 punten.

Eastern Conference

De tegenstander van Golden State Warriors gaat komen uit het duel tussen Cleveland Cavaliers en Bostons Celtics. In die finale van de Eastern Conference leidt de titelhouder met 2-1. Vandaag wordt de vierde wedstrijd in de best-of-7-serie gespeeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl