Tom Dumoulin
NOS SportAangepast

De sport van dinsdag bij de NOS

Berucht, beroemd en gevreesd. 2.758 meter hoog en misschien wel de bekendste beklimming in Italië. De Passo dello Stelvio.

In de Giro d'Italia staat de koninginnenrit op het programma en de Stelvio is een van de drie bergen die beklommen moeten worden. De renners koersen over 222 kilometer van Rovetta naar Bormio en komen onderweg eerst de Mortirolo tegen (12,6 kilometer klimmen naar 1.620 meter hoogte).

Het parcours van de zestiende etappe

Daarna volgt de Passo dello Stelvio en tot slot doemt ook nog eens de Umbrailpas op. De laatste kilometers zullen supersnel gaan, want de finish komt net na de afdaling van de laatste berg.

De gehele etappe is live te volgen via een blog op NOS.nl. De samenvatting is, samen met het laatste nieuws, te zien in het Sportjournaal en in Studio Sport: de week van rood, wit en roze op NPO 1.

De week van rood, wit en roze

Naast de Giro-etappe bevat Studio Sport: De week van rood, wit en roze het laatste nieuws rond Ajax.

De Amsterdammers zijn in voorbereiding op de Europa League-finale tegen Manchester United die woensdag wordt gespeeld. De NOS is er uiteraard bij en vanuit Stockholm doen Bert Maalderink en Jeroen Stekelenburg verslag.

Oranje in Noordwijk

Niet alleen de voetballers van Ajax bereiden zich voor, in Noordwijk komt Oranje bijeen voor een trainingsstage. Voor het Nederlands elftal staan oefenduels met Marokko (31 mei) en Ivoorkust (4 juni) op de rol. Op 9 juni speelt Oranje de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg.

De groep is nog niet compleet in Noordwijk; alleen de spelers die geen verplichtingen meer hebben bij hun club trainen mee. Ook de nieuwe bondscoach Dick Advocaat en zijn assistent Ruud Gullit zijn er nog niet bij; het duo begint pas begin juni. Fred Grim neemt tot dan de honneurs waar.

Programma's dinsdag

TijdProgrammaMedium
10.00 uurLiveblog Giro d'ItaliaNOS.nl
13.10 uurLunchjournaalNPO 1
14.00 uurRadio EenVandaag en Nieuws en Co met flitsen Giro-etappeNPO Radio 1
18.52 uurSportjournaalNOS.nl en NPO 1
19.07 uurStudio Sport: De week van rood, wit en rozeNOS.nl en NPO 1
20.30 uurLangs de Lijn En OmstrekenNPO Radio 1
22.40 uurNieuwsuurNPO 2

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl