In samenwerking met
Omroep West
NOS Nieuws

OM eist celstraf na mishandeling 14-jarige met broekriem

Tegen een 34-jarige Hagenaar is anderhalf jaar celstraf geëist voor mishandeling en bedreiging van een 14-jarige jongen. Hij bond het kind vast met tape en sloeg hem met een riem. "Ik ga hem nu doodmaken", zou de man gezegd hebben.

Het 14-jarige slachtoffer was op bezoek bij een neefje van de 34-jarige Hagenaar. De twee jongens kregen het aan de stok toen de neef dacht dat het slachtoffer spullen gestolen had. Hij sloot hem op in huis en haalde zijn oom erbij.

Lesje leren

De oom besloot de jongen een lesje te leren, schrijft Omroep West. Hij bond zijn handen met tape op de rug, ranselde hem af met een riem en sloeg hem op hoofd, lichaam en benen.

Daarna zette hij een groot mes op de keel van de jongen en zei dat hij hem ging doodmaken. Uiteindelijk lieten de oom en zijn neefje de jongen weer gaan.

Toen de politie een dag later het huis doorzocht, werden de broekriem en de tape gevonden. Op de telefoon van het neefje stonden beelden van de mishandeling.

Bekentenis

De man heeft toegegeven dat hij de jongen heeft mishandeld. Volgens het Openbaar Ministerie lijkt hij zich niet te realiseren hoe ernstig het is wat hij heeft gedaan. Het OM is daarom bang voor herhaling en eist naast de anderhalf jaar cel ook een voorwaardelijke celstraf van zes maanden.

Op 2 juni doet de rechter uitspraak.

Advertentie via Ster.nl