De vermiste kinderen: Hassan (5), Nazih (4) en Alma (2)

Politie nog niets wijzer over ontvoering drie Syrische kinderen

De politie heeft na drie dagen nog geen enkele aanwijzing waar de 35-jarige Syrische man naartoe kan zijn gegaan, die vrijdagmiddag uit Enschede verdween met zijn kinderen van 2, 4 en 5 jaar oud. De vier zijn spoorloos. De politie is bezig met een groot onderzoek.

De Syriër leefde gescheiden van zijn vrouw en kinderen. Hij nam de kinderen mee toen hij vrijdagmiddag even alleen met ze was op hun verblijfplaats aan de Veenstraat in Enschede. Hij was daar met toestemming van de moeder bij ze op bezoek. De man had niet langer het gezag over zijn kinderen.

Volgens de politie is het aannemelijk dat de vader naar Duitsland is gevlucht. Enschede ligt vlak bij de Duitse grens en mogelijk heeft de man in Duitsland familieleden wonen. Er is een internationaal arrestatiebevel uitgegeven.

Amber Alert

De moeder van de kinderen deed vrijdagmiddag rond half vijf aangifte van de ontvoering. "We hebben overwogen om een Amber Alert uit te doen gaan", legt een politiewoordvoerder uit, "maar er zat al te veel tijd tussen het moment dat de vader alleen was met de kinderen en het moment van aangifte."

Het gezin kwam anderhalf jaar gelegen vanuit Syrië gezamenlijk naar Nederland. Mogelijk wil de vader met zijn kinderen terug naar Syrië. Een woordvoerder van de politie zegt wel dat er geen enkele aanwijzing is dat hij geradicaliseerd zou zijn en met zijn kinderen naar het kalifaat in Syrië zou willen.

De politie roept iedereen die vrijdag iets gezien of gehoord heeft op zich te melden. "We hopen nog steeds dat mensen de kinderen hebben gezien."

Het Centrum Internationale Kindontvoering kan niet op deze specifieke zaak ingaan. Een woordvoerder zegt dat de meeste uit Nederland ontvoerde kinderen in België en Duitsland terechtkomen. Wel was er recent een piek in het aantal kinderen dat naar Turkije werd meegenomen.

Vorig jaar werden er 251 kind-ontvoeringen gemeld bij het Centrum.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl