De schade aan geparkeerde auto's in de buurt van de Willemsbrug
In samenwerking met
Rijnmond
NOS NieuwsAangepast

Schuren Willemsbrug veroorzaakt schade aan tientallen auto's

Tientallen auto's die geparkeerd stonden aan de Zuidzijde van de Willemsbrug in Rotterdam hebben lakschade opgelopen. Dat komt door de gritstralen waarmee de oude verf van de brug wordt verwijderd, schrijft RTV Rijnmond. Bij gritstralen worden kleine steentjes met hoge druk tegen de brug geblazen en dat heeft een schurend effect.

De bedoeling was dat het grit werd opgevangen door speciale installaties, maar in plaats daarvan werden de steentjes naar buiten geblazen en kwamen ze op de auto's terecht. Een kier in het zeildoek heeft mogelijk ook gezorgd voor verspreiding van de gritdeeltjes.

Roestplekken

"Het zijn kleine ijzerdeeltjes, die zitten nu op de auto. Het lijkt alsof ze in de lak zitten en je auto voelt aan als schuurpapier. Je ziet ook de roestplekken", zegt bewoner Patrick van IJsselmuide. "Dit zijn de deeltjes die van de brug af komen van de straalwerkzaamheden en er haast ook niet vanaf gaan. Dit moet echt door een gespecialiseerd bedrijf beoordeeld worden en eigenlijk ook afgehandeld worden zodat de auto weer showroom-shine wordt."

De gemeente werd door Van IJsselmuide op de hoogte gesteld en speelde dat onmiddellijk door naar de aannemer. "De aannemer heeft daar actie op ondernomen en gezegd dat mensen die hier last van hebben, zich bij hem kunnen melden en dan kijken ze naar een oplossing", zegt een woordvoerder van de gemeente Rotterdam. De gemeente is volgens hem verder niet aansprakelijk, alleen de aannemer.

De gemeente heeft tot nu toe van ongeveer twintig mensen melding gehad over schade. De bewonersvereniging doet echter een schatting van circa 200 auto's. Deze schatting is gebaseerd op onder andere de parkeercapaciteit in de directe omgeving.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl