Davinson Sanchez
NOS SportAangepast

De sport van maandag bij de NOS

Voor Ajax en Tom Dumoulin is de week van de waarheid begonnen. De Amsterdammers spelen woensdag de Europa League-finale en de Limburger moet in de laatste week van de Giro zijn roze trui verdedigen in de bergen. Alles daarover in De week van rood, wit en roze, maar daarover later meer.

In de Giro is het vandaag een rustdag, laten we daarom beginnen met Ajax. Over twee dagen wacht in Stockholm Manchester United. De verdediging van de Amsterdammers leunt op Davinson Sánchez. Hoe goed kennen we hem eigenlijk? In het Sportjournaal een reportage over de Colombiaan.

De week van rood, wit en roze

Vlak na het Sportjournaal is er op NPO 1 De week van rood, wit en roze. Tot en met vrijdag zijn er vijf uitzendingen rondom de Europa League-finale van Ajax en de ontknoping in de Giro. Vanwege het nieuwe programma komt het Girojournaal te vervallen.

De week van rood, wit en roze

Wat betreft de Giro zal het vooral gaan over hoe Dumoulin zich moet handhaven in het hooggebergte. Dinsdag staan bijvoorbeeld de Mortirolo en de Stelvio op het programma. Oud-wielrenner Erik Breukink, die in zijn loopbaan acht keer het roze droeg, kijkt vooruit.

Ook in het Sportforum van Langs de Lijn En Omstreken staan Ajax en de Giro centraal. Oud-wielrenner Maarten Tjallingii en de journalisten Sjoerd Mossou (AD Sportwereld), Bart Vlietstra (de Volkskrant) en Joris van den Berg zijn te gast.

Startschot Robben

Verder zijn we ook nog aanwezig bij het startschot dat Arjen Robben, die net kampioen is geworden met Bayern München, zal geven voor de bouw van een Topsportzorgcentrum van FC Groningen.

Uitzendingen

13.10 uur Lunchjournaal NPO 1
18.45 uur Sportjournaal NOS.nl en NPO 1
19.05 uur De week van rood, wit en roze NOS.nl en NPO 1
21.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
22.40 uur Nieuwsuur NPO 2

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl