NOS WielrennenAangepast

Etappewinst Haussler in Qatar

Garmin-coureur Heinrich Haussler heeft de tweede rit van de Ronde van Qatar gewonnen.

De Australiër was aan het slot van de 135 kilometer lange etappe, die ging van de Kamelenrenbaan naar de Doha Golf Club, te snel voor de Italiaan Daniele Bennati en de Rus Denis Galimzjanov. Theo Bos eindigde als vierde.

Jan Ghyselinck, Niko Eeckhout, Giovanni Visconti, Manuel Quinziato en Michail Ignatiev hadden al vroeg in de koers een ontsnapping op touw gezet. De vijf vluchters werden op een kleine tien kilometer van de finish weer ingerekend, waarna een massasprint onontkoombaar bleek.

Flits

Lars Boom, winnaar van de proloog in Qatar, trok in de laatste kilometers hard door, waarna Graeme Brown de sprint aantrok voor Bos. De meervoudig wereldkampioen op de baan leek op weg naar de tweede zege voor Rabobank, maar viel op 50 meter van de streep stil.

"In een flits zag ik mezelf winnen", bekende Bos. "Het ging namelijk heel goed en soepel. Maar op het laatst waren die anderen net iets beter."

Ook ploegleider Nico Verhoeven had het gevoel dat Bos ging winnen. "Misschien moeten we nog iets schaven aan de positionering in de laatste paar honderd meter. Maar we kunnen hier wel mee leven. Het was pas zijn tweede koers in lijn van het jaar en als je dan vierde wordt in het veld dat hier rijdt, biedt dat absoluut houvast."

Eén seconde

Tom Boonen bleef aan de leiding in het algemeen klassement. De Belg van Quick-Step heeft nog één seconde voorsprong op Haussler.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl