Georginio Wijnaldum middelpunt feestvreugde Liverpool
NOS VoetbalAangepast

Arsenal mist Champions League; Wijnaldum wijst Liverpool naar voorronde

In de strijd om de Champions League-tickets heeft Arsenal in Engeland achter het net gevist. De Gunners missen voor het eerst in 20 jaar kwalificatie voor het meest prestigieuze Europese toernooi.

De ploeg van manager Arsène Wenger won op de slotdag van de Premier League weliswaar met 3-1 van Everton, maar zag ook Manchester City (5-0 tegen Watford) en Liverpool (3-0 tegen Middlesbrough) winnen.

Arsenal speelde vanaf de 14de minuut met tien man door een rode kaart voor Laurent Koscielny, maar de thuisploeg was desondanks te sterk voor Everton. Héctor Bellerín, Alexis Sánchez en Aaron Ramsey scoorden voor Arsenal. Romelu Lukaku (penalty) maakte de tegengoal.

Historisch laag onder Wenger

Voor eerst in twintig jaar onder Wenger eindigden de Gunners buiten de topvier. Arsenal eindigde als vijfde, nog wel boven Manchester United. De komende tegenstander van Ajax in de finale van de Europa League sloot af met een 2-0 zege op Crystal Palace.

Arsène Wenger buigt het hoofd

Met Georginio Wijnaldum in de hoofdrol versloeg Liverpool op het eigen Anfield het al gedegradeerde Middlesbrough met 3-0. Wijnaldum hielp de Reds met een uithaal in de korte hoek vlak voor rust over het dode punt heen.

Philippe Coutinho en Adam Lallana bepaalden na rust de eindstand op 3-0. Liverpool eindigde als vierde en plaatste zich voor de voorronde van de Champions League.

Manchester City stelde de derde plaats en een ticket voor de groepsfase veilig door met 5-0 te winnen van Watford. Vincent Kompany, Sergio Agüero (2x), Fernandinho en Gabriel Jesus scoorden.

Afscheid John Terry

Chelsea was al zeker van de landstitel en sloot het seizoen af met de 30ste zege in 38 wedstrijden. De Blues wonnen met 5-1 van Sunderland. Na de vroege openingsgoal van Javier Manquillo maakte Willian al snel gelijk.

Eden Hazard, Pedro en invaller Michy Batshuayi (twee) zorgden er met hun doelpunten voor dat de ploeg van coach Antonio Conte het seizoen in stijl afsloot. Het duel stond in het teken van het afscheid van clubicoon John Terry. ​

  • EPA
    John Terry met de kampioenstrofee
  • EPA
    Applaus van ploeggenoten voor John Terry
  • EPA
    Fans eren John Terry
  • AFP
    John Terry verlaat het veld in de 26ste minuut

De 36-jarige Engelsman kreeg in de 26ste minuut (vanwege zijn rugnummer 26) een publiekswissel op het eigen Stamford Bridge. Terry droeg zijn plek én de band over aan Gary Cahill. Gezamenlijk namen de twee verdedigers na afloop de kampioensbeker in ontvangst.

Terry maakte eind 1998 zijn debuut en vierde onlangs zijn vijfde landstitel met Chelsea, al was zijn inbreng dit seizoen beperkt. Hoogtepunt in zijn carrière was de winst van de Champions League in 2012. De nieuwe bestemming van Terry is nog onbekend.

Nummer twee Tottenham Hotspur boekte op de laatste speeldag een klinkende 7-1 overwinning bij Hull City. Harry Kane produceerde een hattrick en werd met 29 doelpunten topscorer van de Premier League, evenals vorig seizoen. Lukaku eindigde op 25 goals.

Kane, die dit seizoen enige tijd aan de kant stond met een enkelblessure, kende een zeer productieve week. De Engelse spits maakte er donderdag tegen titelverdediger Leicester City al vier (1-6) en loste Lukaku toen af als topscorer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl