Jeffrey Herlings
NOS SportAangepast

Herlings maakt opnieuw indruk in MXGP

Jeffrey Herlings heeft bij de MXGP in Duitsland opnieuw indruk gemaakt. Hij won niet zoals twee weken geleden in Letland twee manches, maar hij liet wel weer van zich spreken. Na de overtuigende zege in de eerste manche, moest de 22-jarige Nederlander in de tweede manche genoegen nemen met de tweede plaats.

Antonio Cairoli schreef die tweede manche op zijn naam. De Italiaan won daardoor uiteindelijk ook de MXGP van Duitsland, omdat de tweede manche doorslaggevend is.

MXGP: Herlings beleeft sterk weekend in Duitsland

Inhaalrace

Herlings kwam in zijn tweede race niet heel goed uit de startblokken en kwam op een vijfde plek terecht, kort voor Glenn Coldenhoff, de andere Nederlanders in het deelnemersveld.

Herlings begon vervolgens aan een indrukwekkende inhaalrace op een parcours dat hem, naar eigen zeggen, niet echt ligt. De Belgen Jeremy Van Horebeek en Clement Desalle werden eerst voorbijgesneld.

Even later moest Gautier Paulin er ook aan geloven, waarna alleen Cairoli nog in het zicht reed van Herlings. Om hem ook in te halen bleek een onmogelijk missie. Cairoli had de voorsprong met 13 seconden al te groot gemaakt. De zesvoudig MXGP-wereldkampioen en de leider in het klassement reed probleemloos naar de zege.

Eerste manche

In de eerste manche verliep de race totaal anders. Herlings was Cairoli te snel af. En dat ging op het oog vrij simpel.

Herlings had niet een heel goede start, maar de achterstand op Cairoli en Paulin was te overzien. Het duurde niet heel lang totdat Herlings de leiding nam. Hij passeerde Cairoli en bleef vervolgens de hele race op kop.

Herlings reed weg en kreeg Cairoli mee in zijn wiel. Samen bouwden ze een grote voorsprong op. Nummer drie Paulin reed op minuten achterstand. Het werd voorin een harde strijd. Maar wat Cairoli ook probeerde, Herlings was niet te passeren.

MXGP: Herlings wint eerste manche in Duitsland

Zware race

"Het was een zware race. Antonio geeft nooit op. Het is een moeilijk circuit, maar ik heb alles gegeven en ik ben heel blij met het resultaat", aldus Herlings, die bij de vorige races begin mei in Letland twee manches wist te winnen. Hij is bezig aan zijn eerste seizoen in de MXGP-klasse.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl