Blijdschap bij Yannis Anastasiou

Roda JC ontsnapt in slotfase tegen Helmond Sport

Roda JC is nog één stap verwijderd van handhaving in de eredivisie. In de tweede ronde van de play-offs kon het ternauwernood Helmond Sport van zich afschudden. De Limburgers hadden uit met 1-0 gewonnen en sleepten in Kerkrade op de valreep een 1-1 gelijkspel uit het vuur.

In de eerste helft was Helmond beter en kreeg Steven Edwards de beste kans om de score te openen, maar zijn penalty werd gestopt door Benjamin van Leer. Roda werd kort voor rust een tiental na de rode kaart van Mikhail Rosheuvel en handhaving hing aan een zijden draadje.

Die draad werd nog dunner toen Helmond door Furghill Zeldenrust op voorsprong kwam. Teije ten Den had vervolgens de 0-2 op zijn schoen, maar hij zag zijn inzet van dichtbij gekeerd door Van Leer. Kort voor tijd voorkwam Gyliano van Velzen, aan het werk gezet door de ook al ingevallen Nathan Rutjes, een verlenging.