In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS NieuwsAangepast

Trucker bekoopt hulp aan agent met hondenbeet

De 29-jarige Sander Versteeg heeft afgelopen weekend in Zutphen een agent gered uit een wurggreep. Hij kwam terug van een avondje stappen toen hij een opstootje zag. Een groep mannen had ruzie met de politie. Eén van hen greep een agent vast en trok hem in een wurggreep naar achteren. De andere agenten hadden dat niet meteen in de gaten.

Versteeg zag het wel en kwam direct in actie. Hij gaf de belager van de agent een paar stompen. "Ik deed bij hem hetzelfde als wat hij bij de agent deed. Ik legde mijn arm om zijn nek en trok hem naar achteren", zegt hij tegen Omroep Gelderland. Uiteindelijk liet de 22-jarige belager de agent los.

Sander Versteeg kwam zelf niet ongeschonden uit de strijd. "Terwijl ik boven op hem zat, werd ik per ongeluk door een politiehond in mijn bovenbeen gebeten. Ik heb een blauwe plek waar twee tandafdrukken in staan en in het ziekenhuis heb ik een tetanusprik gehaald."

De vrachtwagenchauffeur is vandaag gewoon weer aan het werk gegaan, maar hij zou zo opnieuw ingrijpen als hij zoiets ziet. De politie is ook bij Versteeg op bezoek geweest.

De 22-jarige man is aangehouden voor de verwurging. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag.

Advertentie via Ster.nl