Met gebalde vuist komt Tom Dumoulin als winnaar over de streep
NOS SportAangepast

De sport van zondag bij de NOS

De klassiekerrenners met een voorkeur voor een beetje klimwerk zullen de vijftiende etappe in de Giro d'Italia in hun agenda hebben gezet. De etappe leidt vandaag over een deel van het parcours van de Ronde van Lombardije en kent twee venijnige klimmetjes op het eind.

De verraderlijke etappe start in Valdengo en de finish ligt 199 kilometer verderop in Bergamo. De koers kan vanaf het startschot worden gevolgd via het liveblog op NOS.nl. De samenvatting is vanavond te zien in Studio Sport (18.12 uur).

De routekaart van de vijftiende etappe

Op NOS.nl is niet alleen een liveblog over de Giro-etappe, ook de returns om promotie/degradatie zijn in een blog te volgen. In de duels van vandaag staat een plaats in de finale van de nacompetitie op het spel.

In de uitzending van Studio Sport Eredivisie wordt teruggekeken op het kampioenschap van Feyenoord, Op een speciale wijze, want acht weken lang is boegbeeld Dirk Kuijt op de voet gevolgd. Hoe heeft hij die laatste, intense weken beleefd? Om 19.00 uur: Dirks Droom.

In Studio Voetbal wordt vanavond vooruitgekeken naar de Europa League-finale tussen Ajax en Manchester United. Daarnaast zijn er beelden van de Spaanse competitie waarin Real Madrid vanavond de titel kan pakken.

Om 22.13 uur start de zomerserie van Andere Tijden Sport met een special. Het betreft immers een jubileum: de honderdste aflevering.

Speciaal voor deze mijlpaal dook de redactie in vergeten schoenendozen die op zolders van sporters, supporters en begeleiders stonden. En waarin nog nooit eerder vertoonde beelden bleken te zitten.

Herlings

Is, na zijn zege twee weken geleden in Letland, de grote Jeffrey Herlings-show in de MXGP begonnen? Dat kan hij vandaag bewijzen in de Grand Prix van Duitsland. De eerste manche begint om 14.00 uur en is live te zien via NOS.nl. De tweede manche (17.00 uur) is te zien op NOS.nl en in Studio Sport op NPO 1.

Studio Sport heeft vandaag ook nog de MotoGP op Le Mans, Max Verstappen op het circuit van Zandvoort, de tweede wedstrijd in de handbalfinale (live om 13.30 uur op NOS.nl en NPO 1) en de vierde wedstrijd in de basketbalfinale in de aanbieding.

Honderdste Andere Tijden Sport

Programma's zondag

TijdProgrammaMedium
11.30 uurLiveblog Giro d'ItaliaNOS.nl
12.00 uurLiveblog promotie/degradatie eredivisieNOS.nl
13.10 uurStudio SportNOS.nl en NPO 1 
14.00 uurMXGP Duitsland: eerste mancheNOS.nl
14.00 uurLangs de LijnNPO Radio 1
17.00 uurMXGP Duitsland: tweede manche NOS.nl
18.12 uurStudio SportNOS.nl en NPO 1
19.00 uurStudio Sport: Dirks DroomNOS.nl en NPO 1
22.00 uurLangs de LijnNPO Radio 1
22.13 uurAndere Tijden SportNOS.nl en NPO 1
22.50 uur Studio VoetbalNOS.nl en NPO 1

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl