Canada wint van Rusland en is finalist
NOS SportAangepast

Titelhouder Canada in finale WK ijshockey tegen Zweden

De Canadese ijshockeyers hebben op de WK in Duitsland en Frankrijk de finale bereikt door Rusland in Keulen met 4-2 (0-0, 0-2, 4-0) te verslaan.

Rusland, recordkampioen met 27 titels, kwam in de tweede periode op een 2-0 voorsprong via Jevgeni Koeznetsov en Nikita Goessev. Titelhouder Canada wist het duel voor 16.469 toeschouwers in de derde periode om te draaien.

Mark Scheifele maakte de aansluitingstreffer en Nate MacKinnon zorgde vier minuten voor het eind voor de gelijkmaker. Ryan O'Reilly en Sean Couturier schoten vervolgens de 26-voudig wereldkampioen naar de finale.

William Nylander viert zijn doelpunt met de Zweedse fans

Canada, dat de afgelopen twee WK's won, neemt het in de eindstrijd op tegen negenvoudig wereldkampioen Zweden. De Scandinaviërs klopten buurland Finland met 4-1 (1-1, 2-0,1-0).

Underdog Finland weerde zich, al hard werkend, kranig. Het technisch vaardige Zweden bleek in de tweede periode toch een maat te groot. Alexander Edler, John Klingberg, William Nylander en Joakim Nordstrom scoorden voor de geelhemden.

Nicklas Beckström, die net als vedette Henrik Lundqvist vlak voor het WK door zijn NHL-club was vrijgegeven, gaf twee assists. Joonas Kemppainen maakte het enige doelpunt voor Finland, dat vorig jaar nog zilver in de wacht sleepte.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl