Peter Sagan en George Bennett (r) op het podium in Californië
NOS WielrennenAangepast

Bennett bezorgt Lotto-Jumbo eindzege in Californië

George Bennett is winnaar geworden van de Ronde van Californië. De Nieuw- Zeelander (Lotto-Jumbo) nam in de zesde etappe (een tijdrit) de leiderstrui van Rafal Majka over en verdedigde die in de zevende en laatste rit met succes.

In de lastige slotrit van Mountain High naar Pasadena moesten drie beklimmingen worden overmeesterd. Evan Huffman pakte de dagprijs door de sprint te winnen van een kopgroep van vijf, die met 0.22 voorsprong op het peloton finishte. De Amerikaan van Rally Cycling had in deze editie ook de vierde rit al gewonnen. Prima prestaties voor een renner van een continentale (!) ploeg in een WorldTour-koers.

Bennett boekte In Californië zijn eerste profzege en werd ook nog de eerste Nieuw-Zeelandse eindwinnaar van een WorldTour-koers.