Max Verstappen
NOS SportAangepast

​Verstappen weet niet wat de rest van het seizoen hem brengt

Overal waar Max Verstappen dit weekeinde zijn gezicht laat zien in Zandvoort, wordt hij toegejuicht. "Het leukste aan deze dagen is de hoeveelheid fans. Ik heb hier in Zandvoort mooie momenten gehad in de Formule 3, het is mooi om hier terug te komen."

Bij de racedagen op het circuit van Zandvoort kijkt Verstappen terug op de eerste races van het seizoen, waarin hij nog niet vaak kon meedoen om de prijzen. Red Bull is na vijf GP's duidelijk het derde team achter Mercedes en Ferrari. "We hebben wel meer punten dan vorig jaar, dus zo slecht gaat het niet. We willen meedoen om het podium, maar dat is nu eenmaal de Formule 1."

Verstappen blij met fans op Zandvoort

"Het is moeilijk te zeggen wat de verwachtingen zijn voor de rest van het jaar. Ik hoop gewoon dat we dichter bij het podium kunnen komen."

'We proberen het elke race beter te doen'

De Grand Prix van Spanje in Barcelona eindigde, een jaar na zijn sensationele overwinning, al na een paar honderd meter na een botsing met Kimi Räikkönen. Het lijkt Verstappen weinig uit te maken. "We hebben die race geanalyseerd zoals we dat altijd doen. De kwalificatie was heel goed, voor ons doen. We hebben een grote stap gemaakt, maar in de race konden we het niet laten zien."

Max Verstappen

"Gelukkig krijgen we een update voor de Grand Prix van Monaco, maar dat krijgen de andere teams ook. We proberen het elke race beter voor elkaar te krijgen."

Thuisrace in Monaco

Volgende week rijdt Verstappen niet ver van zijn huis op het stratencircuit van Monaco. "Ik woon een kleine kilometer van het circuit. Eigenlijk heb ik twee thuisraces, want ook België is dicht bij huis. Ik denk in Monaco maar weinig aan de grand prix, want de stad is heel anders als er geen race is."

Het huwelijk tussen de Limburger en de GP van het prinsdom is nog niet erg goed. Vorig jaar raakte hij in een weekeinde drie keer de vangrail. "Ik wil nu leren van al die momenten en zorgen dat dat dit jaar niet gebeurt."

Max Verstappen

"Vorig jaar was de Monaco pas mijn tweede race in voor Red Bull, dus ik was nog niet helemaal vertrouwd met de auto. Nu had ik het hele winter om hem naar mijn hand te zetten. Ik weet nu veel meer van de auto", zegt Verstappen.

In Monaco ziet Verstappen kansen om het gat met Mercedes en Ferrari verder te verkleinen. "Monaco heeft minder lange rechte stukken en meer bochten. In Barcelona was ik in een sector met veel bochten de op twee na snelste coureur. Op een stratencircuit met langzame bochten moet onze auto snel kunnen zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl