NOS NieuwsAangepast

Tienduizenden Max-fans overspoelen Zandvoort

Op wegen in en rond Zandvoort is het druk vanwege de Jumbo Racedagen die op het circuit in de duinen worden gehouden. Hoogtepunt van het programma zijn demonstraties van Max Verstappen in zijn Formule 1-wagen.

Vandaag en morgen worden tienduizenden bezoekers verwacht. Vorig jaar kwam het bezoekersaantal uit op 100.000. De organisatie van het evenement benadrukt dat dit de enige kans is om Verstappen in Nederland in actie te zien.

Vanaf de vroege ochtend was het op de toegangswegen N200 en N201 veel drukker dan normaal. Toch vielen de gevolgen mee, zegt de ANWB. De vertraging was nergens groter dan tien minuten. Inmiddels is de grootste drukte alweer voorbij.

Treinen naar Zandvoort zaten vanochtend ook overvol, maar dat heeft verder niet geleid tot problemen.

De Racedagen in Zandvoort trekken vooral families, zegt verslaggever Karin Alberts. "Er zijn veel vaders met zonen, maar ook complete families."

De meesten komen volgens haar niet alleen voor Verstappen, maar ook voor de andere autosporten. Op het circuit worden dit weekend races gereden in de Porsche GT3 Cup, de TCR Benelux en de Boss GP. "De meeste bezoekers gaat het hier om de snelheid en het geluid."

Op het circuitterrein zijn verder een kermis en een kartbaan gebouwd. Een ander populair programma-onderdeel is de fotosessie met pitspoezen, de vrouwen die ook altijd met de coureurs op de foto gaan.

  • ANP
    Bezoekers kunnen in Zandvoort op de foto met deze dames
  • ANP
    Veel fans maakten van de gelegenheid gebruik
  • ANP
    De ster van het weekend is natuurlijk Max Verstappen
  • ANP
    Veel fans dragen 'zijn' pet of teamkleding van Red Bull
  • Louis Dekker / NOS
    Max Verstappen is zijn Formule 1-wagen uitgestapt en zwaait naar zijn fans
  • Joost Smedema
    Max Verstappen in actie op het circuit van Zandvoort

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl