Spelers van Feyenoord vieren de landstitel
NOS VoetbalAangepast

Met welke selectie gaat Feyenoord de Champions League in?

Nu de rust in Rotterdam is teruggekeerd, rijst de vraag hoe de toekomst er uit gaat zien voor Feyenoord. Wie gaat er weg? En wie komt er? Het zijn drukke tijden voor technisch directeur Martin van Geel.

Dirk Kuijt en Eljero Elia hebben de club al duidelijkheid gegeven. Kuijt hing deze week de kicksen aan de wilgen en Elia heeft aangegeven nog een keer naar het buitenland te willen.

De geruchten dat de vleugelaanvaller naar het Turkse Istanbul Basaksehir vertrekt, worden met de dag sterker.

Voordeel

Het vertrek van het tweetal heeft een voordeel: Kuijt en Elia kwamen transfervrij naar De Kuip en kregen dus een flink salaris.

Die bedragen kan Feyenoord nu weer gaan besteden. Een prettige bonus naast de gegarandeerde twaalf miljoen euro als deelnemer aan de Champions League.

Ik denk dat het middenveld wel intact blijft. Maar de middenvelders daarachter zijn niet goed genoeg.

Commentator Arman Avsaroglu

Commentator Arman Avsaroglu volgde de Rotterdamse club dit seizoen op de voet. Hij denkt dat Feyenoord de aderlatingen wel kan opvangen.

"Kuijt is natuurlijk een verhaal apart. Als persoon is hij niet te vervangen, maar hij was wisselspeler. Ik denk dat het middenveld Toornstra-El Ahmadi-Vilhena wel intact blijft. Maar de middenvelders daarachter zijn niet goed genoeg..."

Sofyan Amrabat

"Daarom is Sofyan Amrabat een interessante optie", vindt Avsaroglu. "Hij is jong, goed en zou eventueel met winst doorverkocht kunnen worden."

FC Utrecht zou zo'n vier miljoen euro vragen voor de middenvelder. Feyenoord heeft de interesse bij de club al bekend gemaakt.

Jeremain Lens in actie tegen Feyenoord

Het gat dat Elia achterlaat zou prima kunnen worden gedicht door Jeremain Lens. Avsaroglu: "Feyenoord heeft al een gesprek met hem gevoerd."

"Lens kan als buitenspeler én spits worden ingezet. Dan heb je ook meteen iemand achter Nicolai Jørgensen. Dat zou voor Feyenoord ideaal zijn."

Brad Jones

De contracten van doelman Brad Jones en aanvaller Steven Berghuis lopen af. Jones werd door Feyenoord halsoverkop gehaald nadat Kenneth Vermeer aan het begin van dit seizoen zwaar geblesseerd was geraakt.

De verwachting is dat de Australiër zeer binnenkort zijn contract voor een seizoen gaat verlengen.

Gehuurd

Berghuis speelt op huurbasis in Rotterdam. Het is nog onduidelijk welke plannen zijn werkgever Watford heeft met de vleugelspeler. Berghuis zelf wil graag bij Feyenoord blijven.

Een struikelblok zou ook nog het salaris kunnen zijn: de huurling heeft dit seizoen fors ingeleverd.

Martin van Geel, technisch directeur van Feyenoord

Overigens wacht directeur Martin van Geel de komende maanden nog een veel grotere uitdaging.

Na het volgende seizoen lopen veel meer contracten af, waaronder die van Jan-Arie van der Heijden en Jens Toornstra. Laatstgenoemde heeft al een nieuwe aanbieding op zak, maar een akkoord is er nog niet.

De verbintenissen van de middenvelders Karim El Ahmadi en Tonny Vilhena zijn in de afgelopen periode al verlengd.

Versterking achterin

Commentator Avsaroglu verwacht niet dat er veel spelers uit Rotterdam zullen worden weggekocht in de zomer. "Nee, Jørgensen is al op leeftijd (26 jaar) en wil zelf ook heel graag bij Feyenoord blijven."

"Misschien dat Toornstra nog iets in petto heeft. Met deze selectie en Lens en Amrabat heeft Feyenoord de zaak redelijk voor elkaar. Alleen centraal achterin zal er versterking moeten komen, dat is zeker met het oog op de Champions League nu nog te dun."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl