Tom Dumoulin
NOS SportAangepast

De sport van zaterdag bij de NOS

In de Giro d'Italia is het weer de beurt aan de klimmers. De koers leidt vanmiddag over 131 kilometer van Castellania naar Biella. De etappe heeft een lange aanloop naar de enige klim van de dag, maar dat is er wel een uit de eerste categorie.

Met een gemiddelde stijging van ruim 6 procent (op zijn steilst in de klim 13 procent) krijgen de renners het behoorlijk voor de kiezen.

De koers is, net als alle andere etappes, live te volgen via een blog op NOS.nl. In de uitzending van het Sportjournaal en Studio Sport is een samenvatting te zien.

De routekaart van de veertiende etappe

In de Nederlandse hockeycompetitie kan vandaag de kampioen bij de mannen bekend worden. Het tweede duel tussen Rotterdam en Kampong wordt live uitgezonden via NOS.nl en NPO 1.

In Amsterdam valt de beslissing welke handbalvrouwen zich kampioen van Nederland mogen noemen. Wordt het VOC, dat al sinds 2010 wacht op een nieuwe titel? Of wordt het 'gewoon' Dalfsen, dat de laatste zes jaar een abonnement heeft op de titel?

Het derde en beslissende duel in de play-offs is rechtstreeks te zien op NOS.nl. Samenvattingen van zowel de handbal- als de hockeyfinale zijn te zien in het Sportjournaal en in Studio Sport.

In de play-offs om Europees voetbal staan de returns in de eerste ronde op de rol. FC Utrecht en AZ staan er uitstekend voor om de finale te bereiken. De Utrechters wonnen het eerste duel in Friesland met 3-1 van Heerenveen, AZ gaf in Groningen de plaatselijke FC met 4-1 klop.

De returns zijn live te volgen via Langs de Lijn op NPO Radio 1, NOS.nl en in samenvatting bij Studio Sport.

Programma's zaterdag

TijdProgrammaMedium
13.00 uurLiveblog Giro d'ItaliaNOS.nl
14.00 uurFinale handbal: VOC-DalfsenNOS.nl
15.30 uurStudio Sport: finale hockeyNOS.nl en NPO 1
18.50 uurSportjournaalNOS.nl en NPO 1
20.00 uurLangs de LijnNPO Radio 1
23.32 uurStudio SportNOS.nl en NPO 1

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl