NOS NieuwsAangepast

Britse bejaarde verjaagt overvallers

De bejaarde Britse vrouw Ann Timson heeft gisteren eigenhandig een roofoverval op een juwelier in Northampton voorkomen. Gewapend met slechts haar handtas ging de dame de zes mannen te lijf, die daarop in paniek vluchtten. Vier van hen konden later worden aangehouden.

Op beelden die omstanders van de overval maakten, is te zien hoe de zes mannen met hamers proberen toegang te krijgen tot de juwelier. Niemand grijpt in totdat de vrouw van in de zeventig op een drafje de straat komt oversteken en de mannen begint te slaan met haar handtas.

Scooter

Verbijsterd kiezen de overvallers het hazenpad. Dat gaat zo chaotisch dat een van hen met zijn scooter ten val komt en een kornuit op straat moet achterlaten. Die man wordt door omstanders opgepakt.

Korte tijd na het incident kon de politie ook drie andere verdachten aanhouden. Er wordt nog gezocht naar de overige twee overvallers. Bij de overval werd niets buitgemaakt.

'Ik zou het zo weer doen'

"Ik zag een jongen richting de juwelier lopen. Drie andere jongens volgden hem en toen ik ze wild met hun armen zag slaan, dacht ik dat ze de jongen in elkaar sloegen", laat Ann Timson weten aan de BBC. "Mijn moederinstinct kwam naar boven, dus ik rende naar de jongens toe en schreeuwde dat ze moesten ophouden."

"Pas toen had ik door dat ze de ruiten insloegen en dat het om een overval ging", zegt Timson. "Ik weet dat ik in gevaar was, maar ik zou het zo weer doen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl