Een score van Landstede

Verrassende zege Landstede bij Donar

De basketballers van Landstede hebben in het derde duel van de best-of-7-finale om de nationale titel een verrassende zege geboekt. Na twee kansloze nederlagen won de ploeg uit Zwolle knap bij Donar: 79-74.

Landstede begon sterk, verdedigde goed en bleef tot 21-20 in het spoor van de vijfvoudig kampioen. Daarna wist Donar een gaatje te slaan, waardoor het met een 39-28 voorsprong de rust in kon gaan.

In de spannende tweede helft kwamen de bezoekers tot op vier punten terug, maar Donar liep opnieuw weg: 65-51. Het duel leek beslist, maar Landstede, dat de finale van vorig jaar met 4-1 verloor, knokte zich tot 72-72.

Donar was vervolgens de kluts geheel kwijt en moest voor de derde keer dit seizoen een nederlaag toestaan.