NOS VoetbalAangepast

Kuijt wist al weken dat hij ging stoppen: was moeilijk besluit

Dirk Kuijt heeft het besluit om te stoppen enige weken geleden al genomen. Maar makkelijk was dat niet, zegt hij tegen NOS-verslaggever Matthijs Weststrate. "Het was een moeilijk besluit. Voetbal is mijn lust en mijn leven."

Kuijt stopt: het was een moeilijk besluit

De 36-jarige Kuijt hield de beslissing tot het einde van het seizoen voor zichzelf. "Ik wilde eerst ten koste van alles me volledig focussen op het kampioenschap met Feyenoord, net als de rest van ploeg."

Pas na de huldiging ging hij in gesprek met de leiding van de Rotterdamse club. "Na de euforie en na de huldiging zocht ik snel een moment om met de leiding te praten. En toen werd het snel duidelijk. Ze hebben respectvol gereageerd."

Op termijn technisch directeur?

Kuijt stopt dan wel met voetballen, hij vertrekt niet bij Feyenoord. "Ik wil graag aan Feyenoord verbonden blijven. De club gaat me begeleiden", aldus Kuijt.

"Ik zal meelopen met technisch directeur Martin van Geel. Daarnaast ga ik nog een management- en een trainerscursus volgen. Ik ga dan kijken wat de meest logische functie is binnen de club. Van Geel heeft al aangegeven dat ik eventueel op termijn zijn functie zou kunnen overnemen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl