De Tilburgse stadsbus raakte flink beschadigd door het vuur
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS NieuwsAangepast

Tilburgse stadsbus vliegt in brand

In Tilburg is vanmorgen een stadsbus van Arriva in brand gevlogen. Er zaten zo'n 10 passagiers in de bus, maar niemand raakte gewond. Zij konden samen met de chauffeur op tijd de bus uit komen. Het incident gebeurde vlak bij de bushalte voor de Avans Hogeschool.

Phil Quik werkt in het Studentensportcentrum naast de school en zag de vlammen uit de bus slaan, vertelt hij aan Omroep Brabant: "Het ging echt heel snel en het werd bloedheet", merkte hij toen hij aan het filmen was.

Toen iedereen de bus uit was, sprak Quik met de buschauffeur. "Bij de rotonde voor de bushalte kreeg hij een melding dat er iets mis was met de motor en zag hij rook aan de achterkant van zijn bus." Na de rotonde stopte de chauffeur en vroeg hij alle passagiers om de bus te verlaten. "Sommigen wilden eerst nog uitchecken", vertelde de chauffeur aan Quik.

Oorzaak niet bekend

Een bergingsbedrijf heeft de verwoeste bus afgevoerd. De passagiers konden hun reis vervolgen bij de bushalte honderd meter verderop. Arriva zoekt uit hoe de brand heeft kunnen ontstaan.

Advertentie via Ster.nl