NOS Nieuws

Moeder eist 10.000 euro van Haagse basisschool om moslimdiscriminatie

De Maria Montessorischool in Den Haag is aangeklaagd wegens discriminatie. Een moeder eist 10.000 euro van de school, omdat haar twee dochters twee jaar geleden niet op de jaarlijkse klassenfoto konden vanwege het islamitische offerfeest, schrijft het AD.

Volgens de moeder heeft de school islamitische leerlingen buitengesloten door het fotomoment op een islamitische feestdag in te plannen. Haar advocaat zegt in de krant dat er daarmee sprake is van discriminatie.

Het bestuur van de basisschool erkende meteen dat de planning niet handig was, maar zei gisteren in de rechtbank dat de drukbezette fotograaf niet op een andere dag kon. Wel maakte de adjunct-directeur drie weken later alsnog een gezamenlijke klassenfoto voor alle leerlingen die niet bij het officiële fotomoment konden zijn.

Buitenproportioneel

Dat was volgens de rechter "een leuke geste, maar geen professionele foto", schrijft de krant. In haar voorlopige oordeel zei de rechter dat ze denkt dat het schoolbestuur niet genoeg heeft gedaan om het onderscheid dat is gemaakt door de foto op de islamitische feestdag in te plannen, op te heffen.

De rechter geeft de partijen nog anderhalve week de tijd om er samen uit te komen. Volgens het AD is die kans niet groot, omdat de moeder niet meer in gesprek wil met de schoolleiding. Die vindt op zijn beurt de eis van 10.000 euro buitenproportioneel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl