Stephen Curry en de Warriors waren oppermachtig in de tweede wedstrijd

Warriors maken Leonard-loze Spurs in

Golden State Warriors heeft in de halve finales van de NBA genadeloos uitgehaald tegen San Antonio Spurs: 136-100. De ploeg uit Oakland staat nu 2-0 voor in de best-of-seven-serie en de strijd om de finale lijkt zo goed als over zolang de Spurs sterspeler Kawhi Leonard moeten missen.

Er zit een wereld van verschil tussen de Spurs met Leonard en zonder. De topscorer van de ploeg viel in het derde kwart van de eerste wedstrijd uit met een enkelblessure. Op dat moment hadden de Spurs nog een voorsprong, maar die verdween als sneeuw voor de zon zonder Leonard.

Toen duidelijk werd dat de sterspeler ook de tweede wedstrijd zou missen, roken de Warriors bloed. "We mogen ze niet in de wedstrijd laten komen, zoals de vorige keer", zei Kevin Durant voor de wedstrijd. "We moeten direct toeslaan."

En dat deden ze. Aangevoerd door Stephen Curry overrompelde de thuisploeg de Spurs en aan het einde van het eerste kwart was de stand 33-16. Curry scoorde in zijn eentje slechts een punt minder dan de Spurs gezamenlijk.

Spurs-coach Gregg Popovich ziet het even niet meer zitten

In het tweede kwart liep de voorsprong van de Warriors op tot 31 punten en besloot Spurs-coach Gregg Popovich zijn belangrijkste spelers al zoveel mogelijk te sparen voor de komende ontmoetingen. De wedstrijd was toen allang niet meer te redden voor de bezoekers.

De volgende twee duels zijn in San Antonio. Het is nog niet duidelijk of Leonard dan weer kan spelen.