NOS NieuwsAangepast

Grote fraude studenten InHolland

Studenten van de Hogeschool InHolland in Diemen hebben de afgelopen tentamenperiode op grote schaal met tentamens gefraudeerd. Een kleine groep had van tevoren tentamenopgaven in handen gekregen en die doorverkocht aan andere leerlingen.

Een woordvoerder van InHolland zegt in De Volkskrant dat de school de fraude al op het spoor was, doordat de studenten wel erg hoge cijfers haalden.

"Docenten vonden sommige tentamenuitslagen veel te hoog. Zodra we het vermoeden kregen dat studenten tentamens in hun bezit hadden, hebben we de tentamens die nog niet waren afgenomen vervangen door nieuwe exemplaren."

Ongeldig

In totaal zouden acht verschillende tentamens zijn gestolen en hebben zo'n honderd leerlingen gefraudeerd.

InHolland heeft de resultaten van studenten die een voldoende hebben gehaald voor de gestolen tentamens ongeldig verklaard. De school vindt het zuur voor de studenten die door hard te werken een voldoende hebben gehaald, maar voor de zuiverheid moet alles worden overgedaan.

De school heeft ook aangifte gedaan van diefstal van tentamens.

InHolland meldt dat het vertrouwen in leerlingen een flinke deuk opgelopen heeft. "De betrokken docenten zijn er letterlijk ziek van dat studenten zo ver gaan om aan een voldoende te komen."

Eén student heeft gezegd dat hij vanwege de fraude van school wisselt, omdat hij bang is dat zijn InHolland-diploma straks niks meer waard zal zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl