In samenwerking met
Rijnmond
NOS NieuwsAangepast

Pinpassen en brillen in Hofpleinvijver na overwinning Feyenoord

Opruimen Coolsingel is flinke klus

In Rotterdam is een dag na de huldiging van Feyenoord begonnen met het schoonmaken van de Hofpleinfontein. De vijver heeft flink te lijden gehad onder de festiviteiten zondag en maandag rond het kampioenschap.

Tientallen Feyenoordfans sprongen zondag na de wedstrijd de vijver in. Het water werd daarbij erg vies, zegt een medewerker van Stadsbeheer. "Het is niet heel fris, kan ik je vertellen. Maar na een kwartiertje ruik je er niks meer van", zegt een man opgewekt. "Het lijkt wel of er cola in zit, in plaats van water. Het is echt ranzig", zegt beheerder van de fonteinen, Adri Keizer.

De medewerkers van Stadsbeheer vonden in het water onder meer een verscheurd Ajaxshirt, bierflesjes, sokken, sleutels, horloges, brillen en passen. De boel moet eerst worden opgeruimd en schoongemaakt voor de fontein weer aan kan.

De mannen verwachten dat de vijver vrijdag weer helemaal schoon is en dat de fontein dan weer naar behoren werkt.

Fans van Feyenoord duiken in de vijver op het Hofplein nadat hun club kampioen van de eredivisie was geworden

Projectleider Adri Keizer laat aan RTV Rijnmond weten dat hij blij is met hoe de fontein erbij staat. "Gezien iedereen die erin is geweest, valt de schade me enorm mee." Alleen een spruitkroon en een spuitmond van de fontein zijn kapot gegaan. Volgens hem zijn de onderdelen van de fontein vervangbaar.

Ook in de rest van de stad waren sporen van een geslaagd feest te zien. Vannacht begonnen de opruimploegen. Vanmorgen waren ze onder meer op de Coolsingel nog druk bezig met het opruimen van plastic bekers, snippers en andere rommel.

De chef van de Rotterdamse politie Frank Paauw zei al dat hij tevreden is over het verloop van het kampioensfeest van Feyenoord. "Politiemensen en fans gingen heel relaxed met elkaar om. Er werden zelfs selfies gemaakt met agenten", zei hij. "Over twee dagen genomen is het heel goed gegaan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl