NOS NieuwsAangepast

Drie Ieren veroordeeld voor dumpen lijk in het IJ

Drie Ierse mannen zijn in Amsterdam veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf voor het wegmaken van een lijk. Ze hebben een landgenoot in Nederland doodgestoken, maar de rechtbank kan niet vaststellen wie het mes in handen had en kan de drie alleen veroordelen voor het in stukken zagen en dumpen van het lijk.

Het lichaam van het slachtoffer werd in 2009 gevonden in het IJ. De Ier zou bij een ruzie in de Rotterdamse woning van één van de verdachten met een mes zijn doodgestoken. De bewoner van het Rotterdamse huis wijst de andere twee als dader aan, maar die ontkennen.

Twee vuilniszakken en een koffer

Recherche-onderzoek heeft niet kunnen uitwijzen wie de dader is. De rechtbank noemt dat zeer onbevredigend, in het algemeen en voor de nabestaanden van het slachtoffer. Vanwege het gebrek aan bewijs voelen de rechters zich gedwongen de drie vrij te spreken van doodslag.

Wel krijgen de drie de maximale straf voor het in drie stukken zagen van het lijk, het verpakken van de stukken in een koffer en twee vuilniszakken, het vervoer per auto naar Amsterdam en het dumpen in het IJ. Volgens de rechtbank is de manier waarop de mannen met het lichaam omgingen respectloos en gruwelijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl