NOS VoetbalAangepast

NOS-commentatoren: Jørgensen beste speler eredivisie

Nicolai Jørgensen is door de commentatoren van NOS Studio Sport en NOS Langs de Lijn uitgeroepen tot beste speler van de eredivisie dit seizoen. De Deense topscorer van Feyenoord (met 21 goals) bleef zijn landgenoot Kasper Dolberg voor.

In de winterstop werd Jørgensen ook al gekozen tot beste speler van de eerste competitiehelft. Hakim Ziyech (Ajax) is op de derde plaats geëindigd. Jens Toornstra (Feyenoord) werd vierde, Ricky van Wolfswinkel (Vitesse) vijfde.

Jørgensen verbaast zichzelf

"Ik zal niet liegen: het was erg stressvol", laat de Deen vanuit de Kuip weten. Daarmee doelt hij uiteraard niet op de NOS-verkiezing, maar op het kampioenschap van Feyenoord. "Dit is een gekke club, een grote familie. Ik heb mezelf wel verbaasd met die 21 goals."

Jørgensen: 21 goals, het was genoeg

Ten opzichte van de verkiezing in de winterstop keren Stijn Schaars (sc Heerenveen), Karim El Ahmadi (Feyenoord) en Bart Ramselaar (PSV) niet terug in de topvijf. Schaars was in de tweede competitiehelft lange tijd geblesseerd.

Vorig seizoen kreeg Vincent Janssen de eretitel. De topscorer van AZ, die nu bij Tottenham Hotspur speelt, bleef toen Ziyech en Davy Pröpper (PSV) voor.

Nog een prijs voor Feyenoord

Brad Jones was volgens de commentatoren de beste keeper afgelopen seizoen. De keeper van Feyenoord bleef Ajacied Andre Onana voor. David Jensen (FC Utrecht) pakte verrassend de derde plaats. Hij verdrong Robbin Ruiter uit de basis bij FC Utrecht.

Jeroen Zoet (PSV) werd vierde, Kostas Lamprou (Willem II) vijfde.

Brad Jones verkozen tot beste keeper

Justin Kluivert werd uitgeroepen tot grootste talent (tot 20 jaar) in de eredivisie. De buitenspeler van Ajax is pas 18 jaar. Hij heeft nog geen vaste basisplaats in Amsterdam, maar zijn kwaliteiten heeft hij de afgelopen maanden diverse keren laten zien.

Ajax domineert de talentenlijst, want verdediger Matthijs de Ligt eindigde op de tweede plaats. Enes Ünal (FC Twente) pakte achter het Amsterdamse koppel de derde plaats. Justin Hoogma (Heracles) werd vierde, Giovanni Troupee (FC Utrecht) vijfde.

Justin Kluivert verkozen tot beste speler onder de 20

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl