Moskovieten protesteren tegen de sloop van Sovjet-appartementencomplexen
NOS Nieuws

Moskovieten de straat op tegen sloop appartementencomplex

In Moskou zijn duizenden mensen de straat op gegaan om te demonstreren tegen een wetsvoorstel om duizenden appartementencomplexen uit de Sovjet-tijd te slopen. Volgens het stadsbestuur, dat had aangedrongen op het wetsontwerp, zijn de woningen vervallen en aan vervanging toe.

Op de plaats van de appartementenblokken moeten torenflats komen, tot onvrede van de demonstranten die hun woning noodgedwongen moeten verlaten als de sloop doorgaat. Volgens de bewoners zijn de oude woningen nog van prima kwaliteit. Zij zien het niet zitten om te wonen in de vervangende woonruimten die ze krijgen aangeboden.

Volgens de politie in Moskou zijn er rond de 5000 demonstranten op de been, maar volgens protestbewegingen zijn het er zeker 20.000.

Chroestsjov

De vijf verdiepingen tellende appartementenblokken werden neergezet in de jaren 50 en 60 onder Chroestsjov, om de huizencrisis te beteugelen.

Volgens het wetsvoorstel worden er 5000 appartementenblokken gesloopt. Voor het eind van het jaar moeten de eerste woningen gesloopt zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl