De Ajacieden vieren samen de 3-0 tegen Willem II

Ajax sluit met jongste elftal ooit seizoen in stijl af

Ajax sluit het eredivisieseizoen af als nummer twee. In hun laatste duel wonnen de Amsterdammers weliswaar met 3-1 bij Willem II, maar door de thuizege van Feyenoord op Heracles Almelo (3-1) gaat de landstitel naar Rotterdam.

Coach Peter Bosz gaf na het behalen van de Europa League-finale liefst zes spelers rust. Het resulteerde in een basiself met een gemiddelde leeftijd van 20 jaar en 139 dagen; het jongste elftal ooit in de eredivisie.

Door de vroege voorsprong van Feyenoord was de angel al snel uit de wedstrijd. Het zorgde voor een matte sfeer. Zeven minuten voor rust zette Kasper Dolberg de bezoekers op voorsprong na een voorzet van Justin Kluivert.

Kasper Dolberg tikt de openingstreffer binnen
    Gijs de Jong met de reserveschaal in Tilburg

Na de 0-2 mochten de Tilburgers wat meer in de wedstrijd komen. Ze kregen wat kansjes, maar het was Ajax dat opnieuw toesloeg. Uit een tegenstoot scoorde aanvoerder Davy Klaassen zijn veertiende doelpunt van het seizoen. Opnieuw was Kluivert de aangever.

Ajax geloofde het wel en Willem II zette daar weinig tegenover, al lukte het uitgerekend Feyenoord-huurling Jari Schuurman nog om doelman André Onana te passeren.

De tweede plaats van Ajax geeft recht op deelname aan de voorrondes van de Champions League. Wint Ajax de Europa League, dan gaat het direct de groepsfase in.