Esli en Diego
NOS NieuwsAangepast

Juist vandaag gaat Caitlin (9) voor het eerst met papa naar Feyenoord

  • Roel Pauw

    Verslaggever

  • Roel Pauw

    Verslaggever

Karin de Haan en zoon Sybe van Til wonen in het Brabantse Herpen, maar zijn echte Feyenoorders. "Dat is me zo ongeveer sinds mijn elfde met de paplepel ingegoten", zegt moeder Karin bij De Kuip. "Je zou kunnen zeggen dat het een onderdeel van mijn opvoeding was."

Karin heeft het weer overgedragen op haar kinderen. "Hoewel, ik heb nog een andere zoon die niks van voetbal moet hebben. Dat is ook prima."

Vorige week was het geen feest voor Karin en Sybe. Feyenoord kon de titel binnenhalen, maar verloor onverwachts van Excelsior. "Na afloop van de wedstrijd zat ik hier tussen de huilende kerels. Ook al zaten ze van onder tot boven onder de tatoeages." Voor een herhaling is ze niet bang. "Deze keer komt het goed: op echt gras en gewoon in de Kuip."

Diego (15) en zijn broer Esli (11) zijn vanochtend al vroeg uit Enschede vertrokken. Hun vader verkoopt voetbalmerchandise en net als vorige week zijn de beide jongens mee. "Wij zijn altijd voor Feyenoord geweest, dat geeft best wat rivaliteit in de klas, waar natuurlijk veel FC Twente-fans zitten."

De vader van Diego en Esli heeft een kaartje voor het stadion. De jongens zijn veroordeeld tot een televisie in de aanhangwagen die vol met sjaaltjes en T-shirts van Feyenoord hangt. "Vorige week heb ik op de hele terugweg geen woord gezegd", vertelt Diego. Esli was er eigenlijk al snel weer overheen. "En vandaag gaan ze gewoon winnen."

Caitlin (9) met haar vader André

Caitlin (9) gaat met vader André voor het allereerst naar een voetbalwedstrijd. En dat is dan misschien wel meteen een heel bijzondere ook: in de Kuip waar Feyenoord na jaren weer kampioen kan worden.

"Ik vind het wel aardig", zegt Caitlin. Heel fanatiek is ze nog niet. Haar vader wel, die heeft al van jongs af aan een Feyenoordhart. "Alle jongetjes in Capelle waren voor Feyenoord." Voor Caitlin komt dat misschien wel vanzelf. Twee weken geleden heeft ze haar eerste Feyenoordshirtje gekregen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl