Wie grijpt zondag de kampioensschaal? Feyenoord of Ajax?
NOS SportAangepast

De sport van zondag bij de NOS

Worden het in De Kuip tranen van geluk of toch nog van verdriet? Om 14.30 uur trapt Feyenoord af tegen Heracles Almelo, dat nog strijdt om een plaats in de play-offs om Europees voetbal.

Alleen bij een overwinning zijn de Rotterdammers zeker van het landskampioenschap. Tenzij Ajax, dat op de loer ligt en op slechts één punt afstand staat, punten laat liggen bij Willem II. Ook dan gaat de titel naar Rotterdam.

Nacompetitie

Niet alleen aan de kop van de ranglijst valt de beslissing, ook de eredivisiedeelnemers aan de nacompetitie worden bekend.

Nog drie clubs zijn kandidaat om aan het vermaledijde toetje van de eredivisie mee te doen: Roda JC, Sparta en NEC. De Limburgers hebben twee punten voorsprong en staan op de vijftiende plaats.

Alle duels zijn live te volgen via een blog op NOS.nl. De samenvattingen zijn vanaf 19.00 uur te zien op NOS.nl en NPO 1.

's Avonds in Studio Voetbal schuiven Pierre van Hooijdonk, Co Adriaanse, John van 't Schip en Willem Vissers aan om over de laatste speelronde na te praten.

  • NOS / ANP
    Stand eredivisie linkerrijtje
  • NOS / ANP
    Stand eredivisie rechterrijtje
  • NOS
    Programma speelronde 34

In de Giro d'Italia staat een prachtige etappe op het programma. Na een lange aanloop met een paar kleinere beklimmingen moeten de renners de Blockhaus, een bult uit de eerste categorie, oprijden.

De slotklim wordt gekenmerkt door smalle wegen, haarspeldbochten en een gemiddelde stijging van negen procent.

De koers kan live worden gevolgd via een blog op NOS.nl en via Langs de Lijn op NPO Radio 1. De samenvatting en het laatste nieuws uit Italië is te zien in de avonduitzending van Studio Sport om 18.10 uur.

De routekaart van de negende etappe

Naast de eredivisie en de Giro kan ook de Grand Prix van Spanje rechtstreeks worden gevolgd via een liveblog op NOS.nl.

Max Verstappen was op vrijdag en zaterdag goed op dreef en in de drie vrije trainingen zette hij telkens de vijfde tijd neer. En ook in de kwalificatie eindigde de Red Bull-coureur achter Lewis Hamilton, die op poleposition start, als vijfde.

De samenvatting van de race is te zien in Studio Sport om 18.10 uur.

Live handbal

Om 14.00 uur staan de handbalsters van Dalfsen en VOC tegenover elkaar voor het tweede finaleduel om het Nederlands kampioenschap.

In de best-of-three-strijd heeft VOC een 1-0 voorsprong genomen door het eerste treffen na verlenging met 29-28 te winnen. De wedstrijd van vanmiddag is live te volgen op NPO 1.

De hockeymannen strijden om de landstitel. Na twee wedstrijden in de halve finales is de stand bij zowel Bloemendaal-Kampong als Amsterdam-Rotterdam gelijk.

De derde confrontatie moet dus de beslissing brengen wie er doorgaat naar de finale. Vanaf 15.35 uur is Amsterdam-Rotterdam rechtstreeks te volgen via NOS.nl.

Programma NOS Sport

Tijd Programma Medium
12.00 uur Liveblog eredivisie NOS.nl
12.30 uur Liveblog negende etappe Giro d'Italia NOS.nl
13.10 uur Studio Sport NOS.nl en NPO 1
13.30 uur Liveblog GP Spanje (Formule 1) NOS.nl
14.00 uur Langs de Lijn NPO Radio 1
14.00 uur Handbal: Dalfsen-VOC (v) NOS.nl en NPO 1
14.30 uur Eredivisie-ontknoping NOS.nl en Facebook
15.35 uur Hockey: Amsterdam-Rotterdam (m) NOS.nl
18.12 uur Studio Sport NOS.nl en NPO 1
18.59 uur Studio Sport Eredivisie NOS.nl en NPO 1
22.00 uur Langs de Lijn NPO Radio 1
22.54 uur Studio Voetbal NOS.nl en NPO 1

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl