Melissa Boekelman

Boekelman en Koster naar WK atletiek

Bij de Diamond League-wedstrijden in Shanghai heeft kogelstootster Melissa Boekelman de WK-limiet gehaald. Atlete Maureen Koster veroverde op de 1.500 meter ook een ticket voor de WK in Londen.

De 28-jarige Boekelman stootte de kogel 17,83 meter weg. Daarmee bleef ze ruim een halve meter verwijderd van haar persoonlijk record, maar de poging was wel acht centimeter voorbij de WK-limiet.

Boekelman werd uiteindelijk zesde. De Chinese Gong Lijiao won in eigen land met een stoot van 19,46 meter.

Koster ver van het podium

Maureen Koster kon zich op de 1.500 meter niet mengen in de strijd om de podiumplaatsen. De 24-jarige atlete liep lang op de vijfde plaats, maar nadat de haas de baan had verlaten en olympisch kampioene Faith Kipyegon het tempo opvoerde, zakte Koster weg.

Met 4.07,38 eindigde Koster op de negende plaats, maar die tijd was wel 0,12 onder de WK-limiet. De Keniaanse Kipyegon liep met 3.59,22 de snelste tijd dit seizoen.

De WK atletiek zijn van 4 tot en met 13 augustus in Londen.