Samuel Armenteros en Kristoffer Peterson

Wordt Samuel Armenteros de nieuwe Bryan Smeets?

"Bryan Smeets? Even denken... De beul van Ajax toch?" Samuel Armenteros kent zijn klassiekers. Vorig jaar verstierde Smeets het kampioensfeest van Ajax. De spits van Heracles is zondag hetzelfde van plan tegen Feyenoord.

De Amsterdammers hoefden op 8 mei 2016 alleen maar te winnen op bezoek bij het al uitgespeelde De Graafschap om landskampioen te worden. Het werd 1-1. De gelijkmaker, een goed gemikte schuiver, kwam van Smeets, nota bene Ajax-fan. De titel ging naar PSV.

  • ANP
    De Graafschap-speler Bryan Smeets zorgde er hoogstpersoonlijk voor dat PSV kampioen werd door met een doelpunt Ajax op 1-1 te houden

Verpesten

Stel je voor: Feyenoord wint niet van Heracles, Armenteros scoort en er komt geen kampioensfeest in Rotterdam.

"Maar dan heb ik het niet verpest voor ze. Al is het onze keeper Bram Castro die de winnende penalty binnenschiet in de laatste minuut. Zij hebben de kans gehad om kampioen te worden tegen Excelsior", zegt Armenteros.

De spits, drie jaar terug nog flankspeler bij Feyenoord, kan niet veel met alle sentimenten die leven rondom de wedstrijd in De Kuip. "Als je kampioen van Nederland wilt worden, moet je ook winnen van Heracles", klinkt het stellig.

De Zweed wordt overladen met berichten. Van Feyenoordsupporters, aanhangers van Ajax, neutrale fans; via sociale media probeert iedereen invloed uit te oefenen op de prestatie van Armenteros zondag in De Kuip.

"Ik krijg berichten als: eens een Feyenoorder, altijd een Feyenoorder. En Ajacieden schrijven me dat ik een hattrick moet maken", vertelt Armenteros.

De spits heeft zelf ook wat te winnen. Armenteros maakt nog kans op de prijs voor topscorer van het jaar. Met negentien treffers zit hij Feyenoord-spits Nicolai Jørgensen (21 goals) op de hielen. "Je merkt aan alles dat dit een bijzondere wedstrijd wordt."

Samuel Armenteros wordt op Instagram overspoeld met berichten

Hoewel zijn periode in Rotterdam bepaald niet zijn beste was - Armenteros maakte slechts één competitiedoelpunt in het seizoen 2013/2014 - gunt de Zweed Feyenoord wel degelijk de titel.

"Ik voel nog zeker een band met die club. Ook al speelde ik daar maar een jaar. Om de twee weken in een volle Kuip spelen, dat doet echt wel wat met je."

Dat neemt niet weg dat Armenteros zondag vol gas zal geven. Heracles heeft een punt nodig om zeker te zijn van deelname aan de play-offs voor Europees voetbal. "Ik ga er alles aan doen om mijn team te helpen. Let the best team win."

Bij Heracles weten ze: Feyenoord is niet onverslaanbaar

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl