Peter Müllenberg
NOS SportAangepast

Müllenberg neemt rust en laat NK, EK en WK schieten

Peter Müllenberg komt voorlopig niet in actie. De bokser last een rustpauze in en mist dit jaar onder meer de NK, de EK en de WK.

Müllenberg meldde zich vrijdag wegens privé-omstandigheden af voor de nationale kampioenschappen in Rotterdam (20 en 21 mei). Na een druk en overvol 2016 heeft hij bij nader inzien besloten een pauze in te lassen en zich ook voor de EK (16-24 juni in Charkov) af te melden. Daardoor kan hij zich ook niet plaatsen voor de WK in Duitsland.

Gezin

De middengewicht, die vorig jaar voor het eerst van de partij was op de Olympische Spelen, wil dit jaar meer tijd vrijmaken voor zijn gezin.

"Ik ben nu 29, ik boks al vanaf mijn negentiende. Ik wil nu meer bij mijn gezin zijn." verklaart Müllenberg zijn besluit. "Het is nu een jaar na de Spelen dus dit is het ideale moment om rust te nemen."

Müllenberg won afgelopen weekeinde bij het Felix Stamm-toernooi in Warschau nog een gouden medaille in de klasse -81 kilogram. En ook in de Duitse Bundesliga presteert de Almeloër uitstekend. Hij benadrukt dat hij zijn sport nog lang niet zat is.

"Ik vind boksen nog steeds superleuk. Als ik het boksen moe zou zijn zou ik niet de resultaten boeken die ik de afgelopen weken heb geboekt."

Begrip

Bondscoach Hennie van Bemmel, al jarenlang de vaste begeleider van Müllenberg, heeft begrip voor het besluit van zijn pupil.

Ook de boksbond en NOC*NSF staan achter de bokser en hopen dat hij in de loop van het jaar weer zal aansluiten
bij de boksselectie op Papendal.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl