NOS NieuwsAangepast

Facebook censureert pagina over abortuspil

Facebook heeft een pagina verwijderd van Women on Web, de organisatie die voorlichting geeft aan vrouwen over het beëindigen van een ongewenste zwangerschap met behulp van een abortuspil. In een verklaring schrijft Facebook dat de groep reclame heeft gemaakt voor een medicijn en dat dat in strijd is met de regels van het platform.

Women on Web is kwaad over de maatregel en verwacht dat Facebook de pagina weer snel toegankelijk maakt. "Toegang tot deze informatie is een mensenrecht", staat in een verklaring.

Het is de tweede keer dat Facebook censuur toepast op een pagina van de pro-abortusgroep. In 2012 werd de profielfoto van oprichter Rebecca Gomperts verwijderd. Bij de foto stond een handleiding voor het gebruik van een abortusmedicijn. Toen ze de profielfoto terug plaatste, werd haar account voor enkele dagen afgesloten. Facebook bood later zijn excuses aan en de afbeelding werd alsnog toegestaan.

Women on Web is het zusje van Women on Waves, dat in internationale wateren voor anker gaat en daar vrouwen helpt met een abortus die in hun eigen land niet is toegestaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl