Peter Bosz
NOS SportAangepast

De sport van vrijdag bij de NOS

Ajax heeft ten koste van Olympique Lyonnais de finale van de Europa League bereikt en nu moet het vizier alweer op de laatste competitiewedstrijd tegen Willem II. De Amsterdammers zijn immers ook nog in de race voor de landstitel.

Vandaag wordt er niet gevoetbald in de eredivisie, maar in Studio Sport Eredivisie wordt wel al vooruitgeblikt op de laatste speelronde. Feyenoord krijgt tegen Heracles Almelo zijn tweede kans om het kampioenschap binnen te halen. Er moet dan wel worden gewonnen, want Ajax ligt met maar één punt achterstand op de loer. De Amsterdammers gaan in Tilburg op bezoek bij Willem II.

In de uitzending zijn reportages te zien uit Rotterdam en Tilburg. Aan het woord komen onder anderen Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst, Willem II-doelman keeper Kostas Lamprou en zijn ploeggenoot Jari Schuurman, beiden oud-Feyenoorders.

Het routekaartje van de zevende etappe van de Giro d'Italia

In de Giro d'Italia krijgen de renners een vlakke rit van 224 kilometer voor de kiezen. Klassementsleider Bob Jungels en zijn collega's koersen van Castrovillari naar Alberobello.

De etappe is zoals elke dag live te volgen via een blog op NOS.nl. In de uitzending van Nieuws en Co op NPO Radio 1 zijn vanaf 16.00 uur flitsen en de finish te horen. Beelden zijn aan het begin van de avond te zien op NOS.nl, in het Sportjournaal en in het Giro Journaal op NPO 3 om 19.28 uur.

De Formule 1 strijkt deze week neer op het circuit van Catalonië voor de vijfde race van het seizoen. In de uitzending van het Sportjournaal zijn de verrichtingen van Max Verstappen tijdens de vrije trainingen van de Grand Prix van Spanje te zien,

Nieuwsuur bevat de samenvatting van het duel tussen Ajax en FC Twente in de eredivisie voor vrouwen. Bij winst komen de Amsterdamse vrouwen op acht punten voorsprong en hebben zij de landstitel binnen.

Porgramma's vrijdag

Tijd Programma Medium
11.30 uurLiveblog Giro d'ItaliaNOS.nl
13.10 uurLunchjournaalNPO 1
16.00 uurNieuws en Co met Giro d'ItaliaNPO Radio 1
18.45 uurSportjournaalNOS.nl en NPO 1
19.28 uurGiro JournaalNOS.nl en NPO 3
20.30 uurLangs de Lijn En OmstrekenNPO Radio 1
22.25 uurStudio Sport EredivisieNOS.nl en NPO 1
22.40 uurNieuwsuurNPO 2

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl