Amy, Lisa en Shelley (vlnr)
NOS NieuwsAangepast

'Het is toch wel lekker als je je land hoort'

Lisa, Shelley en Amy kunnen zich opmaken voor de finale van het Eurovisiesongfestival, zaterdag. De dames van OG3NE mogen dan als zesde groep het podium betreden in Kiev met hun nummer Lights and Shadows.

Het optreden in de halve finale ging fantastisch, zeiden de meiden na afloop. "Op het podium voelen we ons heel sterk", vertelt Lisa. "Maar toen we eenmaal rustig zaten te wachten werd het ineens heel spannend."

Persconferentie OG3NE na halve finale

"Dan kun je er echt niks meer aan doen", voegt Amy eraan toe. "Maar als je dan je land hoort, is dat toch wel heel lekker."

De ontlading direct na de bekendmaking van de finalisten was dan ook groot. "Ik ging dood op het eind!", schreeuwt Lisa terwijl ze haar zusjes in de armen valt.

De vriend van Shelly, Rory de Kievit, schreef de muziek voor het songfestivallied van OG3NE. Hij zat gisteravond samen met de dames te wachten op de uitslag. "We zaten vreselijk in spanning en hoopten dat we snel genoemd zouden worden, maar dat bleef maar uit." Uiteindelijk kwam toch het verlossende woord. De zangeressen werden als negende genoemd.

Ook De Kievit kijkt terug op een mooi optreden. "Het kwam nog veel beter over dan ik het geschreven heb. Je probeert het je van tevoren voor te stellen, maar pas als je hier bent zie je toch pas hoe het echt is."

Vader Rick Vol, die de tekst van het lied schreef, is apetrots op zijn dochters. "Het was echt spannend. Je denkt 'het zal toch niet?', want het kan natuurlijk heel anders lopen. Dat zie je met voetbal ook."

Ongeneeslijk ziek

Moeder Isolde heeft de zusjes direct na de halve finale gebeld, vertelt Lisa tegen het ANP. "Ze is blij voor ons dat we door zijn, en blij dat we dit hebben kunnen doen vanavond."

De moeder van OG3NE is ongeneeslijk ziek en kon er daarom niet bij zijn in Kiev. Het nummer Lights and Shadows is een ode aan haar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl