Kristian Kostov op een Songfestivalfeestje in Kiev
NOS Nieuws

Weert Oekraïne nu ook Bulgarije van het Songfestival?

Oekraïne onderzoekt of de Bulgaarse deelnemer aan het Eurovisiesongfestival over de schreef is gegaan door op te treden op de Krim na de annexatie door Rusland. Zo'n optreden was voor Kiev de reden om de Russische zangeres Joelia Samojlova van het festival te weren.

De 17-jarige Bulgaar Kristian Kostov hoopt vanavond net als de drie zangeressen van OG3NE door te dringen tot de finale van het Songfestival. Maar de organisatoren in Oekraïne onderzoeken of de Bulgaar niet moet worden geweigerd.

Uit videobeelden zou blijken dat Kostov in juni 2014 met een kinderkoor op de Krim heeft opgetreden. Dat was een paar maanden nadat Rusland het schiereiland had ingenomen. Volgens Kiev was het strafbaar om via Rusland naar de Krim te reizen en dat te doen zonder toestemming van de Oekraïense autoriteiten.

Maar even

Volgens de Bulgaarse delegatie in Kiev hoeft Kostov zich geen zorgen te maken, omdat hij destijds maar heel even met een Bulgaars kinderkoor op de Krim was.

Volgens kenners maakt de Bulgaarse inzending veel kans om de finale van zaterdag te halen. Als Oekraïne geen politieke roet in het eten gooit, natuurlijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl