Rafael Nadal juist na zijn winst op Nick Kyrgios
NOS SportAangepast

Nadal maakt gehakt van Kyrgios, weer snel verlies Murray

Rafael Nadal heeft andermaal laten zien weer in topvorm te verkeren. De Spanjaard maakte in de achtste finales van het masterstoernooi in Madrid gehakt van Nick Kyrgios: 6-3, 6-1.

Vooraf werd de partij gezien als een test voor Nadal, maar op de baan was daar allerminst sprake van. De slordig spelende Kyrgios had simpelweg vrijwel niets in te brengen. Nadal treft in de kwartfinales de Belg David Goffin.

Waar Nadal weer met zelfvertrouwen staat te tennissen, heeft Andy Murray nog niet de vorm niet te pakken. De nummer één van de wereld ging in de achtste finales kansloos onderuit tegen lucky loser Borna Coric: 6-3, 6-3.

Coric, ingevallen voor de geblesseerde Richard Gasquet, strafte het matig serveren van Murray in de eerste set gedecideerd af. In de tweede set was er minder op Murray's service aan te merken, maar maakte de jonge Kroaat amper een fout.

Andy Murray

Coric treft nu Dominic Thiem. De Oostenrijker speelde een bloedstollende driesetter tegen Grigor Dimitrov, waarin het publiek de ene na de andere mooie rally voorgeschoteld kreeg.

Thiem stond in de derde set met 4-1 achter en kreeg ook nog vijf matchpoints tegen in de tiebreak (waaronder drie op 3-6). De Oostenrijker bleef vechten en won uiteindelijk met 4-6, 6-4, 7-6 (9).

Dominic Thiem

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl