NOS Nieuws

Billenknijper Duitsland moet vier maanden de cel in

In Duitsland is een man tot vier maanden cel veroordeeld omdat hij aan de billen van een vrouw heeft gezeten terwijl zij dat niet wilde. Het is de eerste veroordeling op basis van de wet die werd aangescherpt na de massale aanrandingen tijdens de Nieuwjaarsnacht 2015-2016 in Keulen.

Ook de rechter vindt het een hoge straf voor dit vergrijp, schrijft Der Spiegel. Maar hij voegt eraan toe dat alleen als er daadwerkelijk een straf wordt opgelegd, het vertrouwen in de rechtsstaat kan worden hersteld.

Koffie

De 27-jarige man uit Libië betastte een 34-jarige vrouw in Bautzen, een stad in Oost-Duitsland. Hij zei dat hij haar wilde uitnodigen voor een kop koffie en daarbij alleen haar bovenarm had aangeraakt.

In de Duitse sensatiekrant Bild liet het slachtoffer van zich horen. Zij zei dat de man om een vuurtje had gevraagd en daarna bij haar in de buurt bleef hangen. Daarbij raakte hij tot drie keer toe haar billen aan.

Geweld

De wet is aangescherpt waardoor elke aanraking tegen de zin van een slachtoffer strafbaar is. Voorheen kon er alleen een celstraf worden opgelegd als er geweld of de dreiging daarmee aan te pas was gekomen.

De man werd tevens veroordeeld voor een winkeldiefstal en was ook al eens gepakt voor zwartrijden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl