Het logo van T-Mobile
NOS NieuwsAangepast

T-Mobile heeft weer 3 miljoen mobiele abonnees

Voor het eerst sinds oktober 2014 heeft T-Mobile meer dan drie miljoen mobiele klanten. Het afgelopen kwartaal kwamen er 69.000 bij. Dat zijn er wel 2000 minder dan in de laatste drie maanden van 2016.

Daarnaast namen 100.000 mensen het nieuwe onbeperkte data-abonnement. Dit abonnement kondigde het bedrijf in januari aan; gebruikers kunnen voor 35 euro per maand onbeperkt bellen, sms'en en internetten.

Hoeveel van de 100.000 gebruikers nieuwe klanten zijn, wil een woordvoerder van T-Mobile niet zeggen omdat het "concurrentiegevoelige informatie" is.

Omzet gestegen

De omzet van het bedrijf steeg in het eerste kwartaal daarnaast met ruim 5 procent naar 341 miljoen euro. De winst kwam uit op 110 miljoen euro.

Het bedrijf zet zich zoveel mogelijk af tegen KPN en Vodafone/Ziggo, de grootste concurrenten. Net als Tele2 heeft T-Mobile ervoor gekozen om vol in te zetten op grote databundels.

Datavrije muziek

Daarnaast besloot T-Mobile de strijd aan te gaan met de Autoriteit Consument en Markt, met de dienst 'datavrije muziek'. Die zorgt ervoor dat de datakosten van muziekdiensten als Spotify en Apple Music niet van je databundel afgaan.

Dit zogenoemde zero-rating mag niet volgens de Nederlandse wet. De ACM dreigde met een boete als T-Mobile ermee zou doorgaan. Daarop stapte de provider naar de rechter. Volgens de rechter is niet de Nederlandse wet, maar de Europese wet van toepassing. En die verbiedt het niet. Dus mag T-Mobile er voor nu mee doorgaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl